Do’s en don’ts voor kerstfeestjes


Rond de feestdagen worden er vaak heel wat verschillende feestjes georganiseerd. Je zou het misschien niet denken, maar ook voor deze kerstfeestjes gelden bepaalde do’s en don’ts. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Het volgen van een bepaalde etiquette kan gedurende feestjes erg belangrijk zijn. Zeker wanneer het georganiseerd wordt door je werk of een ander bedrijf. Zo zijn er ook voor kerstfeestjes bepaalde do’s en don’ts om je aan te houden. Natuurlijk is het erg handig om hiervan op de hoogte te zijn en daarom lees je hier meer over deze do’s en don’ts voor kerstfeestjes.

Sociaal
Do: Een praatje maken met onbekenden
Het leuke van kerstfeestjes, is dat je er allerlei mensen beter kan leren kennen. Blijf daarom niet de hele tijd bij dezelfde personen staan en maak ook eens een praatje met degenen die je nog niet zo goed kent. Wie weet houd je er nog wel een goede vriendschap aan over en dat is natuurlijk nooit verkeerd.

Don’t: Roddelen
Iets wat je echter niet moet doen tijdens dit soort feestjes, is roddelen. Al helemaal niet over iemand die daar ook aanwezig is. Vaak bevind je jezelf in een beperkt gezelschap, waardoor een roddel gemakkelijk bij anderen belandt. Iets wat waarschijnlijk niet de bedoeling is. Houdt het daarom netjes en bewaar je roddels voor de theekransjes met jouw vriendinnen.

Kleding
Do: Je gepast kleden
Een absolute do voor kerstfeestjes, is om je gepast te kleden. Hierbij moet je natuurlijk kijken naar het type kerstfeest waar je naartoe gaat. Is het een feestje van je werk of gewoon iets dat jouw vrienden hebben georganiseerd? In het eerste geval moet je er rekening mee houden, dat het kledingvoorschrift misschien wat formeler is dan je op kerstfeestjes gewend bent en dat gebreide kersttruien waarschijnlijk niet echt als gepast worden ervaren.

Don’t: Overdrijven
Iets wat je niet moet doen wanneer het om de kleding gaat, is overdrijven. Anders gezegd, draag geen dingen als lichtgevende kerstsweaters en kerstmutsen. Je wilt namelijk niet dat mensen het idee krijgen, dat jij deel uitmaakt van de kerstdecoratie. De enige uitzondering kan gemaakt worden, wanneer het kerstfeest een bepaald thema heeft. Hiervoor geldt natuurlijk dat jij je zo uitbundig mag kleden als je maar wilt, zolang de kleding maar bij het thema past.

Alcohol
Do: Geniet van een drankje
Het drinken van alcoholische dranken gedurende een kerstfeestje hoeft totaal geen probleem te zijn. Je kunt rustig van een glaasje wijn of champagne genieten. Let er wel op dat dit niet uit de hand loopt, want teveel drinken en ongepast gedrag gaan vaak hand in hand.

Don’t: Drankwedstrijden
Het houden van drankwedstrijden is heel onverstandig. Vaak heeft dit namelijk als gevolg, dat je veel teveel drinkt en daardoor jezelf niet meer in de hand hebt. Het gedrag dat daaruit voortkomt, is niet alleen vervelend voor het gezelschap, maar ook voor jezelf. Zo zou het best kunnen zijn dat jij je nog maar weinig herinnert van wat er die avond is gebeurd en dat je hier via de roddels van jouw collega’s of vrienden er achter moet komen. Kortom, drinken mag, maar doe dit wel met mate.

Eten
Do: Eten wat je wilt
Met de feestdagen wordt er op het gebied van eten flink uitgepakt. Daarom is het fijn om even niet te denken aan dat dieet waarmee je bezig was en gewoon te eten wat je wilt. Het zou ten slotte zonde zijn als al die lekkernijen in de prullenbak belanden, niet waar?

Don’t: Een voedsel coma
Hoewel je hierboven leest dat je gewoon moet eten wat je wilt, is het echter niet de bedoeling dat je in een voedsel coma belandt. Anders gezegd, eet niet een hoeveelheid aan hapjes die ervoor zorgt dat je daarna nergens meer toe in staat bent. Een kerstfeestje draait namelijk om de gezelligheid en er is niets gezellig aan een persoon die alleen nog maar onderuitgezakt op een stoel kan zitten.

Flirten
Do: Ga los
Het is best oké om een beetje los te gaan, het is ten slotte een feest. Je mag zelfs wat flirterig overkomen als dat is wat je wilt, maar let er wel op dat je daar niet te ver ingaat. Zo is het geen probleem om een dans te delen met een collega, zolang het er maar gepast uit blijft zien.

Don’t: Ongepast flirten
Ongepast flirten op een kerstfeest is waarschijnlijk een van de grootste don’ts. Een beetje flirten kan geen kwaad, maar je wilt niet de indruk geven dat je daar gekomen bent om een nieuwe man aan de haak te slaan. Daarbij moet je ook goed oppassen tegen wie je zo vriendelijk doet, want je wilt ten slotte niet dat er een drama ontstaat tussen jou en een jaloerse partner.

DVD's en CD's voor 1 euro

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *