Uiteraard wil je met jouw bedrijf de toppositie in de zoekmachines behalen. Er zijn uiteenlopende technieken die we daarvoor kunnen inzetten en één daarvan is linkbuilding. Linkbuilding is noodzakelijk voor een goede positie in de zoekresultaten. Met behulp van linkbuilding genereer je links naar je website. Naast het creëren van goede content is linkbuilding op dit moment één van de belangrijkste zaken voor zoekmachineoptimalisatie.

Hoe werkt linkbuilding?

Zoals gezegd genereer je door middel van linkbuilding links naar je website. Door het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van die links naar je website, krijg je een hogere autoriteit. Deze verhoogde autoriteit zorgt er mede voor dat je posities in de zoekmachines stijgen.

Linkbuilding is een vorm van offpage optimalisatie. Dat betekent dat de werkzaamheden bij linkbuilding buiten je eigen website om gebeuren. Werkzaamheden en zaken die worden uitgevoerd op je website noemen we onpage optimalisatie. Voorbeelden van onpage optimalisatie zijn de optimalisatie van snelheid, het toevoegen van meta descriptions en het maken van een HTML sitemap.

Promotie

Search engine optimization (SEO) wordt in het Nederlands vertaald als zoekmachine optimalisatie. Toch hebben we het in de praktijk liever over SEO. Net als bij zoekmachine marketing is het doel van SEO om een website beter vindbaar te maken in zoekmachines.

Je website kan bijvoorbeeld geweldige content hebben, maar als niemand daarnaar verwijst, zal hij helaas niet (optimaal) vindbaar zijn. Datzelfde geldt voor een website die wel veel inkomende links heeft, maar technisch erg slecht in elkaar zit. Een goed SEO bedrijf biedt daarom een combinatie van de verschillende SEO diensten aan.

Interesse?