Home / Gaming / Nieuws / Playstation 5 / PlayStation 5 krijgt backwards compatibility, SSD en 8K-ondersteuning

PlayStation 5 krijgt backwards compatibility, SSD en 8K-ondersteuning

Mark Cerny heeft een aantal nieuwe details onthuld over de PlayStation 5. Zo krijgt de nieuwe console van Sony backwards compatibility, een SSD en 8K-ondersteuning.


Mark Cerny, hoofd van het architectuurteam van Sony, heeft in een exclusief gesprek met Wired een aantal details onthuld over de volgende generatie PlayStation-console. Cerny verzekert dat de PlayStation 5, waarvan de naam nog niet bevestigd is, niet een zomaar een upgrade is, maar dat het met een aantal fundamentele toevoegingen verandert hoe games eruit gaan zien.

Lancering
Ten eerste geeft Cerny aan dat fans niet hoeven te hopen op een lancering van de PlayStation 5 in 2019. Wel zijn er al meerdere aantal studio’s die werken met testversies van de nieuwe console, zodat de ontwikkelaars genoeg tijd hebben om zich aan te passen aan de verbeterde capaciteiten van het apparaat. In een eerdere verklaring heeft Sony-topman Tsuyoshi Kodera gemeld dat het bedrijf de PlayStation 5 op zijn vroegst pas in 2021 wil uitbrengen. Of dit nog steeds het huidige plan is voor de release van de nieuwe console is nog onduidelijk.

Processor en grafische kaart
De AMD Zen 2-processor van de PlayStation 5 is gebaseerd op de derde generatie chips uit de AMD Ryzen-lijn en heeft acht cores. Deze chip bevat een speciaal component voor 3D-audio, dat volgens Cerny een nieuwe definitie zet voor geluid in games. Ook heeft de nieuwe console een op maat gemaakte grafische kaart van Radeon met Navi-technologie, welke ray tracing ondersteund. Hierdoor zien schaduwen en reflecties in spellen er een stuk realistischer uit. Bovendien kan de PlayStation 5 games afspelen met een 8K-resolutie.

SSD
Cerny bespreekt ook hoe games steeds groter worden, wat zorgt voor lange laadtijden tijdens het spelen. De PlayStation 5 zal echter beschikken over een Solid State Drive (SSD), waardoor spellen veel sneller data kunnen ophalen. Cerny beweert dat de bandbreedte van deze SSD sneller is dan elke andere SSD die beschikbaar is voor pc’s. In een test liet hij zien hoe de laadtijd in de PS4-game Spider-Man is verlaagd van 15 tot 0,8 seconden.

Backwards Compatibility
De PlayStation 5 bevat technologie voor backwards compatibility, waardoor het mogelijk is om PS4-games af te spelen op de nieuwe console van Sony. Hoewel Cerny nog niet in wil gaan op de plannen van PlayStation VR, bevestigt hij ook dat de PSVR van de PlayStation 4 wordt ondersteund door de PlayStation 5.

BRON GAMER

Bekijk ook

Streamingdienst Apple TV+ komt dit najaar

Apple heeft de nieuwe eigen online streamingdienst Apple TV+ officieel aangekondigd. Naast exclusieve content dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *