Home / Gaming / Sony vraagt patent aan voor backwards compatibility op PlayStation 5

Sony vraagt patent aan voor backwards compatibility op PlayStation 5

Sony Japan heeft een nieuw patent vastgelegd voor backwards compatibility hardware. Hieruit kan worden opgemaakt dat het wellicht mogelijk is om oudere PlayStation-games te spelen op de PlayStation 5.
Mark Cerny, die ook de hardware-structuur van de PS4 heeft ontworpen, is de ontwerper van dit patent en omschrijft een aantal details. Zo legt hij hoe applicaties van vorige consoles kunnen werken op de hardware van een nieuwe console.

De processor van de PS5 is sterk genoeg om de werking van eerdere PlayStation-consoles te kunnen imiteren. Hiermee worden de synchronisatiefouten van games van verschillende consoles opgelost en kan de nieuwe console mogelijk games van de PS4, PS3, PS2 en eerste PlayStation afspelen.

In oktober 2018 werd een patent gepubliceerd die al hintte naar backwards compatibility, maar met het vastleggen van dit nieuwe patent wordt de kans net iets groter. Uiteraard is de kans aanwezig dat de patenten niet gebruikt worden en backwards compatibility niet mogelijk wordt op de volgende console van Sony.

Bron GAMER

Bekijk ook

KRO-NCRV overtreedt Mediawet door nevenfunctie Yvon Jaspers

KRO-NCRV heeft de Mediawet overtreden door niet zorgvuldig de nevenfunctie van presentatrice Yvon Jaspers te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *