Home / Slider / Streamingdienst Apple TV+ komt dit najaar

Streamingdienst Apple TV+ komt dit najaar

Apple heeft de nieuwe eigen online streamingdienst Apple TV+ officieel aangekondigd. Naast exclusieve content dat alleen bij Apple te zien is, kan bijvoorbeeld ook live naar tv-zenders gekeken worden.

Apple TV+ komt dit najaar in meer dan honderd landen beschikbaar, Apple noemt geen specifieke namen van landen. Het is echter de verwachting dat Nederland ook bij deze landengroep is ingedeeld. Of in alle landen met zendergroepen direct afspraken zijn gemaakt om live zenders te streamen, kan op dit moment nog niet aangegeven worden. Naast eigen content wordt Apple TV+ een combinatie van meerdere bestaande streamingdiensten. Opvallend is dat bijvoorbeeld Amazon Prime Video onderdeel van Apple TV+ wordt. Wat de prijsopbouw van de verschillende abonnementsvormen van de nieuwe online streamingdienst van Apple wordt, heeft het Amerikaanse bedrijf niet bekend gemaakt.

Exclusieve content
Onder het eigen content van Apple behoren nieuwe afleveringen van de Steven Spielberg serie Amazing Stories. Verder haalt Apple actrice Jennifer Aniston terug op het scherm. Samen met Reese Witherspoon en Steve Carell speelt Aniston de hoofdrollen in de serie The Morning Show. Ook de series See en Little America zijn exclusief voor de nieuwe online streamingdienst van Apple gemaakt.

Reclamevrij
Apple brengt in aanloop van de marktintroductie van Apple TV+ binnen twee maanden een vernieuwde Apple TV-app uit. De streamingdienst komt niet alleen op online mediaspeler Apple TV beschikbaar. Voor de definitieve marktintroductie kan ook op andere Apple-apparaten zoals Mac- computers, iPad en iPhone gekeken worden. Verder komen apps voor de meest gebruikte Smart TV-internettelevisies, waaronder LG, Sony en Samsung, beschikbaar. Opvallend is dat Apple TV+ ook op online mediaspeler Fire TV van concurrent Amazon te gebruiken is. In Amerika heeft Apple met diverse zendergroen distributieovereenkomsten bereikt voor de doorgifte van live tv-kanalen. Opvallend hierbij is dat deze zenders reclamevrij via Apple TV+ te zien zullen zijn.

BRON TotaalTV

Bekijk ook

KRO-NCRV overtreedt Mediawet door nevenfunctie Yvon Jaspers

KRO-NCRV heeft de Mediawet overtreden door niet zorgvuldig de nevenfunctie van presentatrice Yvon Jaspers te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *