Home / TV / Ziggo wijzigt zenderaanbod

Ziggo wijzigt zenderaanbod

Ziggo heeft enkele wijzigingen aan het digitale zenderaanbod doorgevoerd. Het kabelbedrijf heeft effectief het digitale tv-aanbod met twee zender verminderd.

Ziggo is overigens zelf niet verantwoordelijk voor het verdwijnen van de zenders. Discovery Benelux is gestopt met het leveren van de zenders Travel Channel, Food Network en Fine Living aan distributeurs in Nederland en België, waaronder Ziggo, KPN en T-Mobile. Ziggo heeft vooralsnog als enige aanbieder in Nederland het verdwijnen van de drie zenders gecompenseerd met de komst van een nieuwe zender. Dit is Love Nature HD dat op voorkeuzekanaal 205 in de zenderlijst van het kabelbedrijf wordt uitgezonden. Effectief betekent dit dat het zenderaanbod van het aanvullende abonnement Ziggo Movies & Series XL met twee zenders is verschraald.

Turks abonnement
Binnen het aanvullende Turkse abonnement heeft Ziggo eveneens een wijziging doorgevoerd. Dit komt door een koerswijziging bij de Turkse staatsomroep TRT. Het tv-kanaal TRT 1 is nu volledig gericht op uitzending binnen Turkije. Als gevolg hiervan heeft Ziggo de doorgifte van de zender op 1 februari gestaakt. Als vervangende zender in dit abonnement is TRT Türk door het kabelbedrijf naar voren geschoven. TRT Türk is hierdoor op twee plaatsen in de zenderlijst te vinden. Als onderdeel van het TV Standaard-abonnement wordt TRT Türk op voorkeuzekanaal 76 doorgegeven. Voor klanten met het aanvullende Turkse tv-abonnement is de zender op voorkeuzekanaal 775 te zien.

Bron TotaalTV

Bekijk ook

Streamingdienst Apple TV+ komt dit najaar

Apple heeft de nieuwe eigen online streamingdienst Apple TV+ officieel aangekondigd. Naast exclusieve content dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *